Четиричленно семейство е отвлечено в САЩ.

8-месечната Арухи, майката на детето Джаслин Каур на 27 г., бащата Джасдип Сингх на 36 г. и 39-годишния, са похитени от въоръжен мъж. Действието се развива в новооткрития офис за транспортни услуги на семейството. Това се случва този понеделник, 3 октомври, в Мърсед, Калифорния.

Полиция пристига на мястото, след като екип огнеборци са извикани преди това. Те се отзовали на сигнал за горящ пикап, който в последствие се оказва на чичото.

Започва разследване. Полицаите не откриват четиримата души в дома им и ги обявява за национално издирване.

„Те имат транспортна компания. Казва се Unison Trucking и откриха новият си офис,“, каза роднина на отвлеченото семейство.

Заподозреният е уловен на запис от камерата за наблюдение, докато отвлича семейството с оръжие. Използвайки записа, полицаите установяват, че 48-годишният Хесус Салгадо. Той е задържан, а ден по-късно е опитал да посегне на живота си.  

Разследващите твърдят, че семейството все още е в неизвестност, но похитителят не е поискал откуп от какъвто и да е вид и не се е опитал да се свърже с никого относно отвличането. Смята се, че той е унищожил доказателства, свързани с отвличането.

„Съпругът ми е много добър и спокоен човек. Нямаме никаква представа защо са ги отвлекли“, каза Джасприт Каур, съпруга на отвлечения чичо.

„Моля, имам шестгодишно и деветгодишно дете и те чакат баща си. Моля, моля, върнете семейството ми обратно, каза още тя.

Властите съобщават, че ФБР, Министерството на правосъдието на Калифорния и други местни правоприлагащи органи участват в разследването.

Превод: GlasNews.bg