Плажният сезон вече започна в много страни, така че е време да изберете бански костюм, да стегнете багажа си и да планирате перфектната лятна ваканция. За щастие сега има много туристически дестинации и достигането до тях не е толкова трудна задача. Затова ви предлагаме да оцените плажовете на Съединените щати, за които може би не знаете - те са по-добри, отколкото можете да си представите.

Хънтингтън Бийч (Калифорния)

Ако обичате активния отдих, този плаж бързо ще ви стане любим. Доброто му местоположение и високите вълни го правят изключително популярен сред сърфистите. Той дори е домакин на годишния US Open за този спорт. Между другото, тук има няколко училища специално за начинаещи, където ще ви научат на доста неща, свързани със сърфинга.

Освен това Hannington Beach е много удобен и за семейни почивки. Има оборудвани детски зони, места, където можете да тичате с вашите домашни любимци. Има ресторанти, заведения за бързо хранене, удобни хотели и евтини хостели. И най-важното е, че плажният сезон тук продължава почти шест месеца, защото започва да се затопля още в края на април, а студът идва в края на есента.

СПА ваканция: Най-добрите курорти в света за релакс и възстановяване

Снимка: Jeremy Bishop on Unsplash

Ханаума Бей (Хавай)

Ако търсите райско кътче, където винаги е топло, няма вятър, вълни, много красиво и спокойно - тогава трябва да посетите този хавайски курорт. Hanauma Bay е природен резерват, заобиколен от планини от три страни. Това местоположение предпазва този малък плаж от лошото време и го прави идеално място за релаксираща почивка.

Ханаума Бей е популярно място за любителите на гмуркането. Добрите метеорологични условия са допринесли за това, че много видове риби са се заселили във водите близо до брега. Ханаума Бей се слави и с красивата си растителност.

Ако ви омръзне, резервирайте екскурзия до остров Оагу, на който се намира заливът. Той ще ви удиви не само с пейзажа си, но и с най-голямата база на Тихоокеанския флот на САЩ, разположена в прословутия Пърл Харбър.

Снимка: Ian Cylkowski on Unsplash

Ogunquit Beach, Мейн

Още един грандиозен плаж, който американците обожават. И европейците доста често избират тази туристическа дестинация за своите ваканции. Какво го прави толкова специален? Първо, плажът се намира в прекрасен район между река Ogunquit и Атлантическия океан. Второ, той е идеален за сърф и други водни спортове. И последното нещо е, че е подредено така, че да е удобно за всеки.

С началото на плажния сезон тук се отварят ресторанти и хотели, на плажа Ogunquit има спасители, които работят денонощно през цялото лято, наблизо са разположени атракции и зони за отдих.

И ако не искате да прекарате цялата ваканция, лежайки край океана, тогава не забравяйте да се разходите по дългата пешеходна пътека, която минава сред скалите по крайбрежието от залива Perkins до Shore Road.

Малък остров в Гърция привлича с уникална красота СНИМКИ

Снимка: Rich Martello on Unsplash

Хилтън Хед Айлънд (Южна Каролина)

Не всички американци знаят, че край бреговете на Южна Каролина има невероятно красиви острови, повечето от които все още не са напълно проучени. Тук обаче определено не става въпрос за Хилтън Хед, който всяка година се посещава от хиляди туристи от цял ​​свят.

Този курорт с право се счита за един от най-добрите в САЩ. Само си представете: повече от 250 ресторанта, стотици хотели, невероятни плажове. И тук има 24 голф игрища от световна класа. Така че, ако отдавна искате да овладеете тази игра, тогава трябва да изберете Hilton Head за вашата ваканция.

Снимка: Camylla Battani on Unsplash

Rehoboth Beach (Делауеър)

Ако харесвате шопинг обиколки, тогава този курорт е създаден за вас. Факт е, че тук няма данък върху продажбите, така че всичко струва почти два пъти повече, отколкото другаде.

Но това далеч не е единственото предимство на Rehoboth Beach. Тук можете да си починете много удобно и спокойно. В града няма много нощни клубове и рядко има партита. Въпреки това има много ресторанти, уютни кафенета и паркови зони.

Между другото, местните плажове често са домакини на семейни вечери, прожекции на филми на открито, семинари и огньове на плажа.

Снимка: Johnell Pannell on Unsplash

Коронадо Бийч (Калифорния)

Този плаж е известен в цял свят, защото много пъти се е превръщал в място за снимане на различни филми и телевизионни сериали. Намира се в слънчев Сан Диего.

Coronado Beach е място за спокойна семейна почивка. Има добре оборудвана плажна зона, има детски площадки, атракциони, туристически пътеки и много други интересни атракции. 

Един от най-безопасните градове. Хората не заключват вратите си СНИМКИ

Снимка: Reed Naliboff on Unsplash

Саут Бийч (Флорида)

Най-накрая стигнахме до плажа, който е обожаван от американската младеж. Ако някога сте гледали по филмите как местни тийнейджъри и студенти се забавляват на партита край океана, тогава можете да си представите какво се случва в Саут Бийч през цялото лято.

Това е място, където всеки ден свирят музиканти, провеждат се различни фестивали, тематични събития... И тук цените за настаняване са доста ниски и има готини трапезарии, където можете да хапнете пълноценно само за няколко долара.

Снимка: Samir Shekhawat on Unsplash

Превод: GlasNews.bg / Заглавна снимка by YuliiaKa on Freepik