Администрацията на американския президент Джо Байдън обмисля въвеждането на задължителни ваксинации като една от мерките за борба с пандемията от коронавирус. Това съобщи АП, като агенцията се позова на източник от Министерството на здравеопазването на САЩ.

Американското правителство активно проучва как да осигури трета доза ваксина на уязвими групи от населението, които ще се нуждаят от реваксинация. Това според източника обяснява купуването на неколкостотин милиона допълнителни дози ваксина от "Пфайзер".

Ще имаме ли нужда от поставянето на трета доза ковид ваксина?

Друг начин за намаляване на честотата се счита затягането на правилата за носене на маски и ръкавици. Отбелязва се, че въвеждането на нови изисквания може да удари по рейтинга на администрацията на Байдън, която през пролетта тържествено обяви облекчаването на изискванията за носенето на маски.

Според източник от Министерството на здравеопазването на САЩ основният проблем за намаляване на честотата на коронавирус е нерешителността на администрацията да предприема строги мерки. Вестник "Вашингтон пост" пише, че Делта щамът се е превърнал в политическа заплаха за Байдън.

САЩ обмислят задължителна ваксинация