Жител на американския град Марана, Аризона, беше убит, а петима други бяха ранени в резултат на нападение от пчелен рояк. Това съобщава The Hill .

Полицията и пожарникарите пристигнали при повикването, след съобщение за агресивен рояк пчели. „Трима пациенти, получили по няколкостотин ухапвания, бяха прегледани от лекари“, се казва в съобщение, публикувано на страницата на местната пожарна във Facebook.

Ранени са и трима пожарникари. Един от тях е хоспитализиран с 60 ужилвания от пчели, но по-късно е изписан от болницата. Неговите колеги не се нуждаят от медицинска помощ.

Пожарната изясни, че агресивните пчели са излетели от голям кошер, който висял на дърво наблизо.

Полицията на Марана публикува във Facebook съобщение, в което съветва местните жители да избягват посещението на района, докато кошерът, който тежи 45 килограма, бъде унищожен. По-късно полицията съобщи, че специалистите са убили повечето пчели и са премахнали кошера.

„Въпреки че сега е по-безопасно да се намирате в района, все още могат да бъдат намерени пчели. Моля, продължете да бъдете внимателни“, призоваха от полицията.

Превод: GlasNews.bg