76-годишната Джина Морган от Южен Уелс (Великобритания) започна да разговаря във Facebook с мъж, който се представял за звездата от „Кръстникът“ Робърт де Неро. 

Първоначално пенсионерката не се смутила от подозрителните снимки, които „известният актьор“ й изпратил. Тя дори не забелязала, че потребителското име е много странно - "Страница на Робърт де Ниро". Освен това се е опитал да продаде членски карти на жена, което по същество много прилича на интернет измама. За любопитния случай писа New York Post.

Във видеото, публикувано онлайн, се вижда как възрастната жена разпалено си кореспондира с фалшификатора. В един момент внучката й, 28-годишната Шанън Рич, изкрещява: „Това не е Робърт де Ниро!“ Объркана, Джина пита в отговор: „Кой тогава?“

Оказа се, че измамниците се опитват да накарат Морган да плати 500 долара за „VIP фен карта“, която уж отваря нови възможности за комуникация: видео чатове, телефонни разговори и дори посещение на звездата в дома й.

„Има три вида членски карти... Мога да ви свържа с мениджър, който да ви посъветва как да ги получите“, се казва в съобщението.

Интернет измамници, странности, измама, парични измами, измамни схеми, изнудване, Джина Морган, Робърт де НироЦял екран
Оказва се, че измамниците са се опитвали да накарат Морган да плати $500 за "VIP фен карта". Снимка: Facebook

Шанън е твърдо убедена, че дори и да не се беше намесила, баба й пак щеше да се опомни навреме. В крайна сметка самата Морган беше много скептична към снимките на Де Ниро в смокинг.

"Хората в интернет се притесняват за баба ми, но тя е достатъчно умна, за да не разкрива никаква лична информация. Въпреки че не можех да спра да се смея, когато тя показа публикации във Facebook от фалшивия профил на Робърт де Ниро", спомня си Рич.