От понеделник, 13 февруари, достъпът до Бахмут, Донецка област, ще бъде затворен за цивилни, включително доброволци. Такива мерки са предприети за гарантиране на сигурността на фона на дейността на руските диверсанти. Това съобщи командирът на групата за въздушно разузнаване на Въоръжените сили на Украйна с позивна „Мадяр“ в канала си в Telegram.

"Най-накрая, от утре те официално ще затворят достъпа, добре, обещават поне за цивилни до Бахмут, за да не застрашават никого. Трудно е да бъдеш защитен, тъй като диверсионните групи проникват в града на малки групи“, каза войникът.

Така влизането в Бахмут ще бъде възможно само със специални пропуски.

"Мадяр" допълва, че в Бахмут е неспокойно, врагът прави опити да обкръжи града в покрайнините, но ситуацията се контролира от украинските военни.

Друг украински боец ​​с прякор "Бахмутски демон" в канала си в Telegram отбеляза, че снощи в града е била унищожена друга руска диверсионна група. В същото време той добави, че доброволци могат да доставят хуманитарна помощ за Бахмут в Константиновка, откъдето украинските военни сами ще я вземат и ще я откарат до фронтовия град.

Превод: GlasNews