11-годишно момиче загина, след като се опита да спаси кученцето си от пожар в къщата на семейството си в Джорджия. Кейтлин Симънс изтичала обратно в горящия дом в събота вечерта, за да извади кученцето си, наречено Малкия човек, от пламъците.

Шефът на пожарната в окръг Спалдинг Майк Бърд каза пред WSB-TV, че пожарът „е бил видим от една миля“. След като пожарникарите пристигнаха, те незабавно започнаха да търсят Кейтлин в бушуващия пожар. Екипът скоро я намерил горе, но било твърде късно да бъде спасена.

Доведената леля на малкото момиче, Тресия Пери, каза, че вторият баща и доведеният чичо на Кейтлин са се опитали да се върнат, за да я спасят, но „не са успели да влязат“.

„Кейтлин, тя е като нас, любител на животните. Тя се качи горе и взе кученцето“,  сподели нейният чичо Чарлз Бийчър пред Fox 5. Четириногото също не оцеля.

По време на пожара братът на Кейтлин и още двама са били в дома и са оцелели. Не е ясно дали родителите й са били вкъщи по време на инцидента и дали някой се е опитал да я спре да избяга обратно в пламъците. Смята се, че пожарът е случаен, но не е ясно какво го е предизвикало, пише "Дейли Мейл".

Един пожарникар е ранен и откаран в болница. На всички отзовали се пожарникари бяха предложени консултации, за да помогнат при справянето с катастрофата. Извън дома, приятели и семейство създадоха импровизиран мемориал, на който скърбящи поднесоха плюшени животни и цветя.

Бе създадена страница в GoFundMe за семейството на младото момиче, тъй като те загубиха всичко в трагичния пожар.

Превод: GlasNews.bg