В Монпелие 32-годишна жена е била спасена във вторник, 23 април, благодарение на лист хартия, пише RMC.

Същата вечер, малко преди 21:00 ч., млада жена Доаа и нейният спътник Кевин се прибирали вкъщи. По изключение те решили да минат през улица Монкалм, тясна и не много натоварена. Там се натъкнали на бележка на земята. На нея имало смущаващи надписи: „Помощ“, „Моля, обадете се в полицията“ и „Държат ме в плен“, както и домашният адрес и собственото име на автора на тези думи.

„Бяхме щастливи, че успяхме да спасим тази жена“

„Погледнахме се и се чудехме дали не е шега“, свидетелства Доаа по RMC.

Двойката решава да сигнализира на полицията.

Първа общинска патрулка отишла на място и почукала на вратата на дома, посочена със съобщението за бедствие, но не получила отговор. Поради това патрулът иска намесата на националната полиция, която нахлула в квартирата.

„На място е установена самоличността на жена, която е била жертва на физическо насилие от страна на партньора си! Той е арестуван”, описват от общинската полиция в платформата X, сряда, 24 април. 

30-годишният похитител е задържан и отведен в полицията. 32-годишната жертва е открита със следи от насилие по тялото и е откарана в болница. 

„Бяхме щастливи, че успяхме да спасим тази жена, но не знаем в какво точно състояние е била, нито колко дни е била държана в плен“, казва Доаа.