Американската компания Harley-Davidson спря монтажа и доставката на всички мотоциклети. Това обяви производителят на сайта си.

Само мотоциклети от гамата "LiveWire", които са оборудвани с електрическо задвижване, няма да бъдат засегнати от прекратяването на производството. При тази новина акциите на легендарния производител паднаха със 7,5%. По-рано компанията отказа да доставя за Русия, заради военната спецоперация в Украйна.

Както Harley-Davidson обясни, решението за спиране на производството е предпазна мярка. То беше прието, след като доставчик на трета страна предостави на компанията информация относно съответствието с регулаторните изисквания за резервни части на 17 май.

Harley-Davidson, наред с други автомобилни производители, спря доставките на продукти за Русия поради началото на военна операция в Украйна. Подобна стъпка предприеха BMW, Ford, General Motors (марките Chevrolet, Cadillac и Opel), Volvo и Volkswagen (марки Volkswagen, Skoda, Audi, Porsche, Lamborghini, Bentley и Ducati).

Ето как ще изглежда първият нов Москвич