Севернокорейският лидер Ким Чен-ун не се е появявал публично от 35 дни, докато армията на страната се подготвя за голям военен парад в студеното време, за да отбележи 75-ата годишнина от основаването на армията на КНДР.

Военният парад трябва да започне във вторник или сряда. Но миналата неделя, 5 февруари, Ким Чен Ун пропусна конгреса на Политбюро, който обсъди важни проблеми на селското стопанство на страната, съобщава The Mirror. Това е третият подобен случай: през юни и септември миналата година държавният глава пропусна и партийни конгреси. Преди няколко години страната промени правилата, като позволи срещите да се провеждат без Ким Чен-ун, ако той даде разрешение за това.

През 2014 г. лидерът на Северна Корея не се появява пред обществеността в продължение на 40 дни. Според слуховете той се готви за мащабна церемония.

Припомняме, че севернокорейските студенти прибягват до саморазправа и подкупи, за да избегнат задължителния поход при 40-градусов студ до свещената планина Пекту, където е роден бащата на Ким Чен Ир.

Превод: GlasNews