Диви кокошки унищожават градините на жителите на цяло село.

„Животът ни се преобърна и се превърна в ад. Постоянно сме будни и вече плюем пера“, коментират местните в английското селце Снетишам, графство Норфолк.

Хората казват, че се чувстват полудели от неприятното кудкудякане на около 100 диви кокошки. Според тях пилетата нахлуват от близката гора, а броят им се увеличава.

Местните жители се оплакват и от наплив от хора, които пътуват, за да видят птиците и оставят допълнителна храна за тях, която привлича плъхове. Това създава напрежения и коментари за нарастващо чувство за обостряне на отношенията между жители и посетители.

Хората повдигат въпроса с кокошките пред енорийския съвет, който заплашва да ги премахне.

„Те са огромна болка за селото. Когато влязат в градините, изкопават всичко. Миналата седмица някой им беше оставил розови скариди. А плъховете тук са доста големи и се размножават адски бързо“, коментира Род Макензи, енорийски съветник.

48-годишният Бен Кинг казва, че трябва да носи тапи за уши, за да спи през нощта, поради постоянното кудкудякане.

„Вече са извън контрол, не са само една или две - ако някой дойде и ги премести, бих му купил голяма бира“, коментира мъжът.

Има обаче и такива, които се застъпват за животните - казват, че те допринасят за селския чар на селото, пише БТВ.

„Нямам никакви проблеми с пилетата. Преди да се преместим тук, не знаехме, че започват активния си живот в 4:00 часа сутринта, но това придава допълнително очарование на мястото“, посочва 43-годишният Греъм Маккуайд.

„Хората в новите къщи се оплакват от кокошките, но птиците са тук от толкова дълго време. В света се случват по-важни неща от няколко кокошки. А те имат право на живот“, коментира местен мъж.

„Две от кокошките са в градината ми от бебета и въобще не ме притесняват“, казва още той.