Илон Мъск шокира последователите си в Twitter, след като публикува съобщение за смъртта му.

„Ако умра при мистериозни обстоятелства, беше ми приятно да ви познавам“, написа основателят на SpaceX.

Макар че той не обясни дали се смята за мишена, имаме доста силно подозрение, че има нещо общо с това, че Русия го нарече враг на държавата, пише британско издание.

Шефът на Роскосмос и бивш ръководител на силите за отбрана на Русия Дмитрий Рогозин публикува преди това изявление в руските медии, в което обяснява защо са се противопоставили на Мъск.

„Сателитна компания Starlink Илон Мъск беше доставена на бойците от нацисткия батальон „Азов“ и морската пехота на въоръжените сили на Украйна до Мариупол с военни хеликоптери“, се казва в изтеклото изявление.

„По наша информация доставката и предаването на интернет за Въоръжените сили на Украйнаот Starlink се извършва от Пентагона.

„По този начин Илон Мъск участва в снабдяването на фашистките сили в Украйна с военни комуникации. И за това ще трябва да отговаряте като възрастен, Илон,“ написа Рогозин.

50-годишният милиардер и друг път е бил в заглавията на медиите по различни теми, но това е първият път, когато е заплашен по този начин от високопоставен член на държава.

Превод: GlasNews.bg