Говорителят на OВA в Одеса Сергей Братчук съобщи за трагичната смърт на мъж, който си почивал на миниран плаж въпреки предупрежденията на властите.

Това той направи във видеообръщение. 

„Този ​​човек, още веднъж, искрени съболезнования на всички роднини и приятели, почина преди по-малко от час. Почивайки на плажа. На Черноморското крайбрежие на Одеска област. Той почина не от слънчев удар, не от вражески саботаж и разузнавателна група, а загина – взривен от мина“, каза Братчук.

Той емоционално призова хората, които посещават плажовете въпреки забраната, особено с деца.

„Не знам колко пъти трябва да повтарям на всеки, който се опитва да стане главният кандидат за „Наградата Дарвин“ за глупавите и безотговорните и които заедно с деца - малки или по-големи, се опитват да си направят селфита на табелите с надпис "Бомбардиран" или "Мини". Как да ви крещя? За да не летят ръцете, краката, главите ви над Черно море и плажовете на Одеска област. Сега, когато има война и всичко е минирано. Не вярвате ли? Този човек, за съжаление, също не вярваше. Но той загина, удари го мина", добави той.

Братчук подчерта, че няколко часа преди трагедията на 20 метра от брега на Одеса е взривена мина.

В ОК "Юг" разкриха подробностите около трагедията. Те отбелязаха, че починалият мъж си почивал на плажа със семейството си. 

„На един от плажовете в района на Одеса мъж се взриви на неизвестен обект. Семейството, въпреки забраната, дойде да почива на брега. Докато майката и синът разопаковаха нещата, бащата реши да измери дълбочина и температура на водата. Няколко минути по-късно във водата гръмна експлозия, раните на мъжа са несъвместими с живота. На място работи следствено-оперативна група", пише в доклада.

UNIAN съобщи, че плажовете на Одеса са масово пълни с граждани, въпреки опасността от мини в морето и крайбрежието. Полицията била взела мерки - летовниците са изгонени от плажовете.