48-годишната Беки Фатеми от Иран стана собственик на огромна бизнес империя на стойност £8,3 милиарда, въпреки че имаше много бедно детство и дори избяга от дома си на 15 години. Как една жена успя да оцелее и да постигне такъв успех? 

Беки е родена през 1976 г. в семейството на пилот и медицинска сестра. На шестмесечна възраст момичето е изпратено в лондонско училище-интернат.

„Избягах от дома на 15-годишна възраст поради домашно насилие от страна на брат ми и баща ми, който беше доста жесток към майка ми“, спомня си Фатеми.

Оттогава иранката се е научила да изкарва хляба си сама, разказва The Sun. Работела от 12-годишна възраст, живеела или в хостел, или с приятели. По едно време дори й се наложило да чисти тоалетните, но най-лошото тепърва предстояло.

„Приятелят ми се самоуби след свръхдоза наркотици на Свети Валентин. Опитахме се да го измъкнем от тази компания. Не успяхме – той беше само на 27 години“, добавя Беки.

По думите на жената в най-тежките моменти от живота й, когато не е имала пари дори за храна, са й съобщавали за смъртта на някой неин близък – приятел, майка и баща.

„Всички умряха – никой в ​​семейството не видя детето ми да расте. Имаше толкова много моменти, в които можех да се пречупя, да се самоубия или да отида в затвора, но аз стоя тук“, признава Беки, която отглежда 9-годишен син.

Беки Фатеми, милиардер, Великобритания, истории за успех, странности, собственик на бизнес империяЦял екран
48-годишната Беки Фатеми Снимка: Instagram

Предприемачката твърди, че колкото и лоши да стават нещата, винаги има искрица надежда - и тя е живото доказателство за това, след като преминава от дъното до бизнес империя с 8,3 милиарда паунда.