Гняв след като мюсюлмански духовник от Катар, страната домакин на световното по футбол през 2022 г., засне и публикува шокиращо ръководство за това как мъжете мюсюлмани трябва да бият съпругите си. Това съобщи БГНЕС.

Видеоклипът показва Абд ал-Азиз ал-Хазрадж, който демонстрира как да "бъде наказана" жена в съответствие с ислямския закон. Ал-Хазрадж дори е качил кадрите в YouTube. За видеото той използвал момче на училищна възраст, на име Найеф, за да покаже върху него как да се бие „от любов“ - така жената може да почувства „силата на мъжа“.

След това духовникът казва, че някои жени се радват да са омъжени за „жестоки и силни съпрузи“. Ал-Хазрадж обаче предупреждава: Някои хора удрят по лицето… Това не е позволено“.

В ръководството той казва: “Пророкът Мохамед… Виж колко милостив е Ислямът. Пророкът забранява да се удря лицето. Той забранява на мъжете да бият жените си по лицето. Пляскане по лицето, удряне в главата, разбиване на носа - всичко това е забранено. Биенето е за дисциплина.“

Ал-Хазрадж започва урока с продължителност 3 минути и половина като казва, че боят трябва да бъде лек и безболезнен и че трябва да накара съпругата да усети мъжествеността и силата на съпруга си, както и собствената си женственост.

След това духовникът демонстрира как да бие съпруга върху Найеф, като го удря по раменете, хваща го и го разтърсва, и казва силно: "Казах ти да не напускаш къщата! Колко пъти трябва да ти кажа?"

Духовникът продължава: “Скъпи зрители, много хора - особено онези, които са женени - биха искали да знаят как да победят съпругата си. Необходимо ли е да биете жена си? Трябва ли човек да бие жена си всеки ден? Не. Първо, трябва да разберем, че мъжът е водач на къщата. Лидерът има власт, точно като мениджър на компанията"

”Ръководителят на къщата може да реши да дисциплинира жена си, за да може животът да продължи напред. Как съпругът бие жена си? Това трябва да е дисциплинарно биене от любов. Той я обича/…/Ако всичко това не помогне, ние започваме биенето като последна инстанция. Това е безболезнен бой, който не оставя синини или причинява кървене. Боят, както току що показах върху Найеф, е истинското нежно биене в исляма”, добавя Ал-Хазрадж.

Организаторът на Световното първенство по футбол - ФИФА - вече е под кръстосан огън , за това, че е позволил провеждането на турнира през 2022-ра година в Катар - страна, където хомосексуалността е незаконна.