Всички пътници и членове на екипажа на разбилия се в Непал самолет са загинали, съобщава индийският телевизионен канал News18, позовавайки се на представители на местните власти.

Пътнически самолет със 72 души на борда се разби до град Покхара в западен Непал. По-рано бе съобщено, че са намерени телата на 40 души. На борда на самолета е имало 10 чужди граждани от Индия, Русия, Австралия, Франция и Аржентина.

ремиерът на Непал свиква извънредно заседание на правителството заради самолетната катастрофа.

Разби се самолет със 72 души на борда ВИДЕО

Авиоиндустрия на Непал процъфтява през последните години, превозвайки стоки и хора между труднодостъпни райони, както и чуждестранни туристи и алпинисти. Но секторът е засегнат от ниска безопасност поради недостатъчно обучение и поддръжка. Европейският съюз забрани на всички непалски превозвачи достъп до въздушното му пространство от съображения за безопасност. Хималайската страна също има някои от най-отдалечените и трудни писти в света, оградени от заснежени върхове с подходи, които представляват предизвикателство дори за опитни пилоти. Операторите на полетите казват, че в Непал липсва система за точни прогнози за времето, особено в отдалечени райони с труден планински терен, където в миналото са се случвали смъртоносни катастрофи. Времето също може да се промени бързо в планините, създавайки коварни условия за летене.