Днес, 8 януари, се проведе поредният обмен на военнопленници между Украйна и Русия, по време на който 50 украински защитници се завърнаха у дома. Това съобщи ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Ермак в канала Telegram.

„33 офицери и 17 редници и сержанти. Връщаме хора, които са били заловени в Чернобилската атомна електроцентрала, както и защитниците на Мариупол, момчета от Донецка посока, от близо до Бахмут, както и от Киевска област, Чернигов област, Херсонска област и други региони, където се водеха боевете", написа Ермак.

Русия и Украйна проведоха пореден обмен на военнопленници, в резултат на който бяха върнати 50 руски военнослужещи, съобщиха от руското министерство на отбраната.

„На 8 януари в резултат на преговорния процес от територията, контролирана от киевския режим, бяха върнати 50 руски военнослужещи, които бяха в смъртна опасност в плен“, се казва в телеграм канала на ведомството.

Освободените военнослужещи ще бъдат доставени в Москва за лечение и рехабилитация в лечебни заведения на руското министерство на отбраната. В момента на всички им се оказва необходимата медицинска и психологическа помощ, се казва в съобщението.

Превод: GlasNews