Бебе, което бе обявено за мъртво при раждането си, е „възкръснало“ на погребението си. Случаят е от парагвайския град Сиудад дел Есте.

Момиченцето се родило миналия петък посредством цезарово сечение, след като 21-годишната майка получила усложнения в седмия месец от бременността. Щом обаче се появило на бял свят, бебето било обявено за мъртвородено и по-късно предадено на родителите му, за да му организират погребение.

Бащата Игнасио Медина заяви пред Telefuturo, че рожбата му била „изцяло морава“, когато от болницата му я предали заедно със смъртния акт.

В деня на погребението, когато тръгнал да напуска гробищния парк, един от роднините неочаквано се провикнал, че детето си мърда главата. Когато всички се събрали, видели, че малчуганът действително се движи. Тогава го измъкнали от малкия ковчег и го откарали по най-бързия начин в болницата.

Според директора на лечебното заведение Федерико Шродел по всяка вероятност се касае за случай на каталепсия, пише novini.bg.

Предвид преждевременното раждане, такова нещо е възможно да се случи, макар и да е изключително рядко, поясни Шродел.

Родителите на момиченцето са убедени, че случилото се е абсолютно чудо, поради което са избрали и как ще се казва – Милагрос де Хесус (Чудото Христово от исп., б.р.).