В изявление принцесата на Уелс Кейт Мидълтън обяви, че е с рак. Заболяването е открито при тестове, пише Би Би Си. Тя споделя, че това е било „огромен шок” след „невероятно трудни няколко месеца”.

Кейт изпрати положително послание, казвайки: „Аз съм добре и ставам все по-силна с всеки изминал ден”.

Подробности за рака не се съобщават, но от двореца Кенсингтън твърдят, че са уверени, че принцесата ще се възстанови напълно.

В изявлението на принцесата се обяснява, че когато е претърпяла коремна операция през януари, не се е знаело, че има рак.

„Въпреки това, тестовете след операцията установиха, че ракът е налице. Затова медицинският ми екип ме посъветва да премина курс на превантивна химиотерапия и сега съм в ранните етапи на това лечение”, каза принцесата.

Тя заявява, че сега семейството се нуждае от „малко време, пространство и уединение".

„Отне ни време да обясним всичко на Джордж, Шарлот и Луи по начин, който е подходящ за тях, и да ги уверим, че ще се оправя”, добавя 42-годишната Кейт.

Пробив в сигурността: Опитаха да откраднат досието на Кейт Мидълтън

„Подкрепата на Уилям ми дава увереност. Както и любовта, подкрепата и добротата, които ми показаха толкова много от вас. Това означава много и за двама ни”, изрази благодарност принцесата на Уелс.

Тя заяви, че мисли за всички, които са били засегнати от рак, и добави:

"Всеки, който се сблъсква с това заболяване, независимо под каква форма - моля, не губете вяра или надежда. Не сте сами", апелира принцесата.

Премиерът на Великобритания Риши Сунак заяви, че Кейт Мидълтън е демонстрирала „огромна смелост” с изявлението си, пожелавайки ѝ „бързо възстановяване”.

Не се очаква принцесата и принц Уилям да се появят с кралското семейство на Великден и няма да има ранно връщане към официалните ѝ задължения, посочва Би Би Си.

Дворецът също така съобщи, че внезапното отсъствие на принц Уилям от панихида в края на февруари се дължи на откриването на раковото заболяване на съпругата му.

Припомняме, че в началото на февруари стана ясно, че крал Чарлз III също е диагностициран с рак. Туморът беше открит по време на коригиращо лечение на уголемена простата.

Най-търсената жена в света се появи! Заснеха Кейт Мидълтън на пазар СНИМКИ

Изчезването на Кейт Мидълтън и „смъртта" на крал Чарлз III: Мрежата преля от мемета

Кейт Мидълтън с първа официална СНИМКА след операцията