Търговско-развлекателният център "Ретровил" в Киев беше обстрелян от руските войски, защото местен жител заснел и в мрежата изтече местоположението на оборудването на въоръжените сили на Украйна в този район.

Това се обсъжда в канала на Telegram Blood And Honor Ukraine.

Снимка на последствията от обстрела на руснаците на търговския център направи кореспондент на "Апостроф".

Както посочват ползвателите, киевчанинът Павел Артемиев, роден през 1985 г., който живее на проспект Минск, всъщност "повел" нашествениците към търговско-развлекателния център. 

По-късно той беше задържан и признал, че е публикувал видео в TikTok с украинска военна техника в столицата близо до Ретровил.

"Напълно осъзнах грешката си и се извинявам на всички, които съм наранил. Не правете като мен, никога не снимайте военна техника на въоръжените сили на Украйна... Те бързо намират и бързо наказват", каза той във видео, което беше публикувано онлайн.

Припомняме, в нощта на 21 март имаше ракетен удар по квартал Подолски в Киев, в резултат на атаката загинаха осем души. Експлозията предизвика пожар и унищожи мола. Повредени са и прозорците на близките къщи и паркираните наблизо автомобили.