По време на сафари в Южна Африка 70-годишната пенсионерка Роуина Молд и Давут Волхутер си направиха пикник, по време на който крокодил открадна хладилника им за напитки. 

Докато животното бавно се приближавало към групата хора, те се оттеглили на безопасно разстояние към колата си. Тогава обаче хищникът забелязал синия хладилник и го сграбчил с челюстта си, след което бързо се върнал във водата. След това към него се присъединил друг крокодил и заедно започнали да грабят съдържанието на кутията, съобщава UPI.

„Бяхме зашеметени от това необичайно явление, то ни накара да обърнем внимание на факта, че поведението на дивите животни може да е в противоречие с вашия опит или очаквания. Никога не знаете какво е било миналото и предишното им взаимодействие с хората, което може да има смущаващ ефект върху поведението им“, казаха туристите.

Организаторите на сафари напомниха на туристите за необходимостта от уважение към дивата природа и нейните обитатели, особено когато се намират на територията, където живеят тези животни.

"Крокодилът отплува, носейки хладилника в челюстите си и правейки фатално салто върху нея, сякаш нямаше за какво да се тревожи. Това видео потвърждава още веднъж защо е необходимо да се спазват границите на животните, особено на дивите Определено бяхме много близо до ръба на водата, щом крокодилите се приближиха, трябваше да се отдръпнем. Поука, за щастие нямаше инциденти“, казаха туристите.

Изданието отбелязва, че храненето на диви животни може да доведе до опасни ситуации като тази. Само защото изглеждат приятелски настроени или безобидни, не означава, че няма да атакуват или да се пристрастят към човешката храна, което може да създаде проблеми както за животните, така и за хората.

Превод: GlasNews