Милиони скърбят заради смъртта на Елизабет II, а някои от тях уловиха и неприемлива постъпка.

Оказва се, че от компанията, която превозва ковчега с тленните останки на кралицата, са поставили своето лого върху катафалката. Името на агенцията е изписано върху стъклото на страничната част на машината.

Мъж продава банкнота от £50 с лика на кралицата за £10 000, час след смъртта ѝ

Скоро след като кралските служители забелязали надписа “William Purves”, той бил премахнат, пише “Дейли Мейли”.

Ситуацията била открита около 10 часа местно време вчера, когато кортежът потеглил от Балморал. Когато катафалката пристигнала в Единбург емблемата, която спокойно може да се приеме за реклама, била премахната.

Британският таблоид отбелязва, че шествието спирало само веднъж, за да може шофьорът да почине. Вероятно именно тогава е бил премахнат и надписа.

Шотландия изпраща Елизабет II, хиляди посрещат траурния кортеж ВИДЕО+СНИМКИ

Това не попречило на милиони да го видят, след като последният път на Елизабет II бе излъчван на живо по телевизиите и в Интернет.

Оказва се, че сайтът на погребалното бюро се сринал, след като към него възникнал небивал интерес.

Директорът на агенцията казва, че логото  било премахнато при “най-бързата възможност”.

Вчера кортежът с ковчега на британската кралица Елизабет Втора пристигна в Единбург на път за Лондон.  Ковчегът на покойния монарх ще бъде изложен за поклонение в катедралата „Сейнт Джайлс“ в шотландската столица. Минавайки през населени места - не само по-големи градове като Абърдийн, Дънди и Пърт, но дори и малки села, кортежът забавяше ход, за да могат опечалените да кажат последно сбогом на любимата си кралица.

Ето кое раздразни Чарлз III при обявяването му за крал ВИДЕО

От Единбург ковчегът ще бъде прехвърлен във вторник със самолет на кралските военновъздушни сили в базата Нортхолт, откъдето ще бъде превозен до Бъкингамския дворец късно вечерта.

Междувременно призоваха скърбящите да не оставят люшени мечета, балони или запалени свещи в почет към кралицата.

Кралската служба за парковете каза, че няма да се приемат подаръци или предмети и трябва да се носят единствено цветя. Хиляди скърбящи положиха цветя близо до Бъкингамския дворец и замъците Уиндзор и Балморал, откакто в четвъртък беше обявена кончината на кралицата.

След смъртта на Елизабет II: Ребрандират банкноти, монети, марки и паспорти

Превод: GlasNews.bg