Нострадамус е френски астролог, роден в началото на XVI век. Работил е като лекар, но се прочува с предполагаемата си способност да предсказва бъдещето. Смята се, че е предвидил много важни световни събития.

Повечето от предсказанията му са написани под формата на кратки загадъчни стихотворения, събрани в известната му книга "Les Prophéties" от 1555 г. 

Всъщност някои от стихотворенията му са предсказали най-важните и опустошителни събития през миналия век - от възхода на Хитлер до изобретяването на атомната бомба и терористичните атаки от 11 септември 2001 година.

Експертите, които са изучавали творчеството му, сега твърдят, че той е предсказал смъртта на кралица Елизабет Втора на точната възраст и че визията му за бъдещето на Чарлз като крал не е много обнадеждаваща. 

Естествено, твърденията му са посрещнати с голям скептицизъм, но много от предсказанията му съдържат съвсем конкретни детайли, които са се сбъднали.

Британският автор Марио Рединг посвещава голяма част от професионалния си живот на изучаването на текстовете на Нострадамус и публикува няколко книги по темата, пише vesti.bg. Въпреки че Рединг почина през 2017 г., той вече беше писал за пророчествата на Нострадамус относно смъртта на кралица Елизабет II и възкачването на крал Чарлз III.

Нострадамус предсказва, че смъртта на кралицата ще настъпи през 2022 г. и че тя ще живее "с пет години по-малко от майка си". Майка ѝ умира на 101-годишна възраст.

Светът се прощава с кралица Елизабет II

Въпреки факта, че Нострадамус пише своите пророчества през XVI век, а Рединг пише своите тълкувания по тях преди години, оказва се, че те са напълно верни - кралицата умира на 96-годишна възраст, а Чарлз сяда на трона на 74 години. 

Нострадамус пише също, че новият крал ще страда от дълготрайната неприязън, която изпитват много от неговите поданици. Читателите предполагат, че това се отнася до съпричастността на обществото към покойната принцеса Даяна и отношението на Чарлз към нея по време на брака им. 

Нострадамус нарича Чарлз "крал на островите" в една от своите поеми. Крал Чарлз управлява Британските острови, но е и глава на Британската общност. Читателят се пита дали това заглавие не подсказва, че Общността ще се разпадне по време на управлението на Чарлз, оставяйки му само Британските острови. 

Едно от най-шокиращите предсказания на Нострадамус, които Рединг изтъква, е, че крал Чарлз III няма да управлява дълго.

Той смята, че Чарлз скоро ще трябва да абдикира поради възрастта и лошото си здраве, за което вече има спекулации.

Още по-изненадваща е прогнозата, че принц Уилям, престолонаследникът, няма да е този, който ще вземе короната на баща си. "На негово място ще дойде човек, който никога не е очаквал да стане крал".

Чарлз Трети е крал на Обединеното кралство ВИДЕО

Много хора спекулират, че ако неочакван мъж заеме трона, то това означава, че принц Уилям по някаква причина е извън играта. Въз основа на проучванията си на пророчествата на Нострадамус, Рединг предполага, че всъщност може да се окаже, че принц Хари ще заеме трона. 

Известно е, че принц Хари се оттегли като старши член на кралското семейство и се оттегли от кралските си задължения през 2020 г., така че със сигурност би било изненада да го видим на трона.

Синът на принц Уилям, принц Джордж, и другите му две деца, принцеса Шарлот и принц Луи, са преди Хари в линията на наследяване. Ако обаче предсказанията на Нострадамус са верни, крал Чарлз ще абдикира, докато те са още деца, и ако Уилям не може да заеме мястото му, тогава Хари ще бъде най-вероятният наследник. 

Възможно е неизвестен досега член на кралското семейство да предяви претенции за трона. Отдавна се носят слухове, че крал Чарлз и съпругата му, кралицата консорт Камила, имат дете, родено докато са били женени за други хора. 

"Кралят никога не умира": Очаква се първо изявление на Чарлз III

Ето кое раздразни Чарлз III при обявяването му за крал ВИДЕО

Крал Чарлз III изруга публично ВИДЕО

Гладене на връзки за обувки и лична тоалетна седалка: странностите на крал Чарлз III