Бившата украинска компаньонка Ксюша Манекен (Оксана Волощук) беше наградена с медал „За съдействие на военното разузнаване на Украйна“ II степен.

Тя обяви това събитие в живота си на страницата си в социалната мрежа, публикувайки снимка на медала, както и съветника на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк. Отбелязва се, че лично ръководителят на ГУР Кирил Буданов й връчил наградата.

Заедно с нея бяха наградени още няколко момичета. Как обаче точно са се отличили момичетата и за какво точно са получили награди, не се съобщава.

Междувременно награждаването на компаньонките, макар и бивши, предизвика вълна от възмущение в мрежата, на което момичето намери доста язвителен, но и правдив отговор.

„Да, момчета, разбирам болката ви. Комикът стана президент, компаньонката получи орден. А вие, всички толкова „правилни“, не сте получили ни*** от този живот“, написа Ксюша Манекен.

Изданието Notebook отбелязва, че радостта на бившата компаньонка не е продължила дълго, тъй като тя веднага се озовала в базата на “Миротворец”.

Причината за това е нейният собствен спомен, че през 2016 г. се изказала „непатриотично“ за Крим.

„...няма значение чий е Крим, важното е, че там всичко е мирно“, казала тогава тя.

Манекен Ксюша

Припомняме, по-рано ръководителят на украинското разузнаване Василий Малюк призна, че те набират жени за различни действия и също така да събират необходимата информация.

Жените участват и в залавянето на мъже за мобилизация. Момичетата канят наборниците на среща, като всъщност ги предават на военните.

Превод: GlasNews