Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, каза, че ако войната в Украйна приключи успешно за Русия, тогава Европейският съюз няма да може да избегне съюза на Русия и Украйна и следователно укрепването на руската армия от украинските въоръжени сили.

Арестович обясни, че ако "Путин победи", тогава 0,5 милиона украински войници ще се присъединят към 1,5 милиона руски военни.

Цялата тази военна мощ, прогнозира той, „ще отиде в Европа“, която има само „смешни“ войски.

При такова развитие на събитията „къде... европейските войски ще могат да спрат съюза на Украйна и Русия... плюс дори Беларус?“, цитира го МК.

За да избегне подобно развитие на събитията, политикът вижда само един изход: още по-пълно въоръжение на въоръжените сили на Украйна.

Според съветника на кабинета на Зеленски доставката на сериозни оръжия за Киев ще помогне да се предотврати победата на руските въоръжени сили, поради което редица страни, включително САЩ, Полша, Великобритания и балтийските държави толкова активно помагат на Украйна.

Припомняме, по-рано Арестович говори за разцеплението във въоръжените сили на Украйна. Според него военните не подкрепят стратегията на киевските власти.

Превод: GlasNews

Арестович обяви разцепление на въоръжените сили на Украйна