Пилотът на самолета, който се разби на международното летище Покхара в Непал, Анджу Хативада, е вдовицата на пилота, който загина преди 16 години при подобни обстоятелства. Това съобщи Reuters с позоваване на представител на непалската авиокомпания Yeti Airlines Сударшан Бартаул.

Анджу Хативада беше вторият пилот на полета Катманду-Покхара, който се разби в неделя, 15 януари. „Нейният съпруг, Дийпак Похрел, беше убит през 2006 г. при катастрофата на Yeti Airlines Twin Otter в Джумла“, каза агенцията, отбелязвайки, че съпругата му „се е обучила да пилотира с пари, които е получила от застраховка след смъртта на съпруга си“.

Припомняме, че пътнически самолет се разби близо до град Покхара. Както беше съобщено, пилотът на лайнера решил да насочи самолета към дефилето, за да предотврати падане върху селото. Всички пътници и членове на екипажа са загинали. На борда е имало 53 непалци, двама корейци, четирима руснаци, петима индийци, както и пътници от Австралия, Аржентина, Ирландия и Франция, по един. Летяли са общо 72 души, от които четирима членове на екипажа.

Превод: GlasNews

Намериха черната кутия на разбилия се в Непал самолет

Разби се самолет със 72 души на борда ВИДЕО

Рускиня направи предсмъртната си СНИМКА в самолета, разбил се в Непал