Суперавтомобил Lamborghini Gallardo се запали в Индия. Скъпият автомобил беше запален посред бял ден заради спор между двама бизнесмени. 

Инцидентът е станал в предградията на Хайдерабад на 13 април, съобщава Times of India. Паркираното на улицата Lamborghini Gallardo Spyder много бързо се запалило и изгоряло. Колата е напълно унищожена и не подлежи на възстановяване.

Собственикът на Lamborghini, продавачът на употребявани автомобили Нирадж, написа декларация в полицията и каза, че колегата му Ахмед е подпалил суперколата. Двама търговци се срещнали, за да разрешат спор - не можели да си поделят комисионите, получени от продажбата на автомобил.

Индийците не успели да се споразумеят и започнали да се карат. Според собственика на Lamborghini Ахмед започнал да се държи агресивно и запалил суперколата. Сега той е изправен пред наказателна отговорност, а Нирай също ще трябва да плати обезщетение за щетите.

В момента цената на Lamborghini Gallardo е минимум 100 000 долара. Суперавтомобилът се произвеждаше от 2004 до 2014 г. и беше оборудван с 5,2-литров V10 с мощност 500-570 к.с.