Служителите на Facebook заявиха, че не могат да оценят мащаба на срива на услугата поради обективни причини. Служителите на компанията се сблъскаха с неочаквана трудност - те физически не могат да влязат в офисите, тъй като електронните им пропуски спряха да работят.

На 4 октомври Facebook, който притежава Messenger, WhatsApp и Instagram, претърпя срив в своите приложения. Други големи интернет компании също се сблъскаха с трудности, но в случая с Facebook служителите бяха заключени извън работната сграда без възможност за влизане.

„Току-що служител на FB описа невъзможността на служителите да влязат в сградата тази сутрин, за да започнат да оценяват степента на повредата, тъй като техните карти не отварят ключалките на вратите“, съобщава в „Twitter“ кореспондентът на New York Times Шира Франкел.

Междувременно акциите на Facebook паднаха с 5,28% на фона на смущения в услугите на компанията. А основателят на компанията Марк Зукърбърг загуби 6.6 милиарда долара за няколко часа и петото място на най-богат човек в света от Forbes.

Facebook и Instagram се сринаха

Превод: GlasNews.bg