Мерките срещу разпространението на вируса наложиха заведения и обекти в различни страни да изискват документ за здравен статус, преди да приемат клиенти. Собственичка на семеен хотел от своя страна пък приложи обратен ред.

Тя отказа да приеме туристки, ваксинирани срещу коронавируса, поради собствените си предразсъдъци. Собественичката бе наказана. Нейните дейности са преустановени от услугата Airbnb.  

Отбелязва се, че Стив Кари и приятелката му резервирали стая чрез Airbnb в хотел в югоизточната част на Австралия, Виктория, малко преди избухването на коронавируса в Мелбърн.

Собственичката на хотела попитала туристите преди настаняване дали са били ваксинирани срещу COVID-19. След като научила, че гостите са си направили първата ваксина, тя отказала да им предостави стаята, тъй като според нея ваксинираните хора са заразени с вируса и могат да го предадат на други.

„Не приемам ваксинирани хора поради съобщените нежелани реакции. Вирусът се разпространява върху неваксинирани хора и ги разболява. Прекалено е рисковано, трябва да защитя останалите си гости“, обяснила собственичката.

Възмутени от отказа и заблудената жена, туристиките подали жалба до Airbnb. След изясняване на всички обстоятелства от ситуацията служителят на платформата потвърди, че собствениците на жилища нямат право да откажат да настанят хора, които са били ваксинирани срещу COVID-19, пише pochivkablitz.bg. Компанията беше принудена да преустанови работата с хотела на жената.

„Важно е всички да спазват стриктно официалните насоки на местните здравни власти, тъй като ние продължаваме да изпълняваме своята роля в борбата срещу коронавируса“, ​​каза Airbnb.