Църковен пастор отряза с мачете ръцете на крадец, който задигнал вещи от територията на църквата в Република Южна Африка (ЮАР), пише в. „Дейли стар“.

През март 29-годишният Думисани Махланга беше заловен на територията на църква в предградието Емалахлени и обвинен в кражба на акумулатор. Мъжът твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши, охраняващи църквата. Те започнали да стрелят в краката му, а след това извикали настоятеля на храма, 58-годишния Соломон Мланга. Свещеникът, въоръжен с мачете, пристигнал с кола със сина си. Той заповяда на бдителните енориаши и сина му да хванат Мланга здраво и след това да му отрежат ръцете.

„Молех го да ми остави поне една ръка. Но той каза, че приятелите ми трябва да видят какво ще стане, ако откраднат от него“, казал мъжът..
Мланга каза, че след екзекуцията пасторът и неговите съучастници просто са си тръгнали, оставяйки го да кърви, пише bg-voice.

В същото време потърпевшият твърди, че не е откраднал акумулатора, а просто решил да мине по пряк път през територията на църквата, защото бързал за среща с приятел.