Всички жители на Ухан ще бъдат тествани за наличието на коронавирус, за да се предотврати ново огнище на болестта, заяви заместник генералният секретар на администрацията на Ухан Ли Тао на пресконференция.

Според него градските власти възнамеряват да тестват за COVID-19 възможно най-бързо и възможно най-скоро. Администрацията на Ухан реши да предприеме такива мерки във връзка с откритите нови случаи на коронавирус в съседната провинция Хубей, където за първи път от дълго време бяха регистрирани случаи на COVID-19.

Заслужава да се отбележи, че населението на Ухан е над 12 милиона.

Припомнете си, че коронавирусът беше открит за първи път в Ухан. В САЩ упорито се твърдеше, че вирусът е създаден от китайски учени в лаборатория.

Припомняме, по-рано група учени от Китай публикуваха резултатите от съвместно проучване, което доказва, че произходът на коронавируса е естествен, а не изкуствен. Това проучване включва 21 китайски експерти и един британски експерт, който живее и работи в КНР. Авторите на научната работа са уверени, че COVID-19 не може да се развие нито на пазара за животни в Ухан, нито в местна лаборатория.