Западните медии съобщават за започваща в Украйна мащабна битка, каквато Европа не е виждала от Втората световна война, а светът – от Ирано-Иракската през 90-те години.

Според британския The Guardian най-вероятните направления ще бъдат Луганск и Донецк. Именно там ще започне широкомащабно настъпление от двете страни. Според медията това ще се случи през пролетта на 2023 г.

В третия етап на войната ще участват всички видове войски – пехота, авиация, артилерия, мотопехота, десантно-десантни части.

В статията се казва, че въпреки ориентацията на войските към Луганск и Донецк, изходът от конфронтацията ще се реши в южната част на Украйна. Украинските войски неизбежно ще бъдат изпратени там, за да поемат контрола над Крим, Херсонска и Запорожка област.

Според Джулиан Боргер, редактор на отдела за международни отношения на The Guardian, въоръжените сили на Украйна ще започнат офанзива близо до Мелитопол или ще рискуват да пресекат Днепър. Вече руските въоръжени сили и въоръжените сили на Украйна се бият там за контрол над островите в речното корито.

Разузнаването на въоръжените сили на Украйна, според медиите, съобщи, че руските въоръжени сили възнамеряват да атакуват южната и източната част на страната, близо до селището Велика Новоселка на ДНР.

Вторият вариант е северът, поради което голям брой руски мобилизирани са прехвърлени в Беларус. Въпреки това, както казват анализаторите, този вариант е най-невероятният.

„Светът не е виждал подобно нещо след войната между Иран и Ирак“, категорични са експертите на изданието.

Превод: GlasNews