Атомната електроцентрала Куданкулам в Тируневели в Индия изглежда се е превърнала в гореща точка за наблюдения на НЛО. За един месец тук са регистрирани до десет наблюдения.

Необичайни самолети или неидентифицирани аномални явления (UNP) са забелязани в района на проблемна атомна електроцентрала, която Русия строи в друга държава. Сабир Хюсеин, изследовател на НЛО, свързан с Индийското общество за извънземни изследвания, каза, че на няколко от тези случаи е бил свидетел местен служител.

„Саед, завършил инженерство (сега работещ като заместник-инспектор), е видял НЛО повече от 10 пъти в района на Куданкулам през август 2023 г.“, каза той.

Според описанието мистериозният обект е летял по особен зигзагообразен маршрут, излъчвайки интензивна ярка светлина в нощното небе.

„След като срещнах Сабир и разговарях с него, аз съм повече от 100 процента сигурен, че това, което видях, е било НЛО. Начинът, по който се рееше на място, начинът, по който правеше зигзагообразни движения, и скоростта, с която изчезваше, всичко беше различно “, добави Саид.

НЛО близо до атомна електроцентрала в Индия, атомна електроцентрала, НЛО, NAO, извънземни кораби, наблюдение на НЛО, гореща точка,Цял екран
Свидетел успя да направи снимка на обект в нощното небе Снимка: Daily Express
НЛО близо до атомна електроцентрала в Индия, атомна електроцентрала, НЛО, NAO, извънземни кораби, наблюдение на НЛО, гореща точка, официалноЦял екран

Снимката, направена от служителя, показва ярка бяла светлина в нощното небе, образуваща кръг, но на снимката не се виждат ясни детайли. Първата част от въпросната атомна централа беше пусната през 2013 г., а през следващото десетилетие ще бъдат пуснати в експлоатация допълнителни блокове.

В момента тече строителството на шести енергоблок, което се осъществява в партньорство с руското държавно предприятие „Атомстройекспорт“. Централата беше принудително спряна през 2017 г., когато възникна повреда на котел на един от енергоблоковете. На следващата година активисти поискаха от главния министър на Тамил Наду да затвори електроцентралата и да спре разширяването на обекта, което беше извършено в партньорство с Русия.