Експерти твърдят, че фирмите, които са преминали към тридневен уикенд, вече използват изкуствен интелект, за да запълнят празнината в часовете. Шефовете казват, че технологията помага на персонала лесно да изпълни пет дни работа само за четири. Базирана в Лондон агенция за дигитален дизайн казват, че използвайки AI инструменти, печелят безценно време.

Добавят, че това е довело до „забележително високо качество на работа, съчетано с високо удовлетворение на персонала“.

Изкуственият интелект е бил жизненоважен за успеха на четиридневната седмица на компанията. Той добави: „Това спестяване на време позволява на нашия екип да постигне седмичните си цели по-рано през седмицата, което пък им носи удовлетворение и удоволствие от заслужения почивен петък.

Междувременно китайският AI „Суперум“ е настроен да следи западните учени, които се опитват да създадат свой собствен компютър.

Повече от 220 милиона паунда са на разположение на платформата, която ще позволи на китайските учени да постигнат технологично превъзходство над западните сили, като Си Дзинпин е решен да победи Съединените щати в технологичната надпревара. Китайският президент обеща страната да стане "велика сила в науката и технологиите" и има планове да постави страната като превъзходна нация до 2049 г.

Част от техния план да станат по-висша нация е използването на пекинския компютър Supermind, AI, който може да проследява дейностите на милиони изследователи по целия свят.

С цялата тази информация на негово незабавно разположение, суперкомпютърът ще бъде в състояние да напредне в китайския военен и индустриален напредък. Изкуственият интелект също ще намери талант за работа по други проекти.

Вътрешен човек твърди: „Те изграждат база данни в различни области. Например можете да попитате „Имам нужда от пет конкретни експерти в тази област, които са най-талантливи“.

Превод: GlasNews.bg