Производителят на iPhone Apple издаде ново предупреждение, в което се посочва, че ако не се вслушате, има риск да нараните тялото си.

Предупрежденията за безопасност, издавани от производителите на техника, не са ново явление; в края на краищата могат да се случат инциденти и те трябва да реагират съответно на проблеми, които може би не са били предвидени.

Други също издават предупреждения относно устройствата, които използваме, като пожарникарите отправят строги препоръки, когато става въпрос за зареждане на вашия лаптоп, телефон или друго устройство.

Експертите също изразиха мнението си, като обясниха защо всъщност вредите на устройствата си, като ги оставяте включени в електрическата мрежа за продължителни периоди от време.

Сега технологичен експерт от TikTok публикува предупреждение Apple iPhone, когато става въпрос за зареждане.

Видеоклипът на Скот Полдерман, гледан повече от 1,4 милиона пъти, съобщава за основните рискове, свързани със зареждането на телефона през нощта.

Скот казва: "Apple издаде предупреждение относно зареждането на вашия iPhone през нощта. Това привлече вниманието ми, защото аз зареждам телефона си през нощта и мисля, че повечето хора го правят.

"Но всъщност проблемът е в това къде се намира телефонът, когато се зарежда. Важно е телефонът да се проветрява.

"Ако телефонът ви е включен в контакта до леглото и заспите, а той се намира под завивките или под възглавницата ви и не може да се проветри, това може да доведе до инцидент.

"Второто предупреждение е за кабела за зареждане. Не искате да имате продължителен контакт на кожата със зарядния кабел, особено ако спите.

"Така че основното е, че трябва да сте сигурни, че телефонът ви не е в леглото с вас.

"Защото освен евтините или дефектни зарядни устройства могат да имат проблеми, но също така са наблюдавани проблеми, дори с кабелите, които идват с телефона ви. Така че просто не носете телефона със себе си."

В своите документи "важна информация за безопасност" Apple излага съветите си по отношение на кабела и конектора за зареждане.

В него се казва, че трябва да се избягва продължителен контакт на кожата с кабела за зареждане и конектора, когато кабелът за зареждане е свързан към източник на захранване, тъй като това може да причини "дискомфорт или нараняване".

"Трябва да се избягва спането или сядането върху кабела за зареждане или конектора", се казва в него.

Относно продължителното излагане на топлина Apple казва: "USB адаптерите за захранване на iPhone и Apple (продават се отделно) отговарят на изискваните температурни граници на повърхността, определени от приложимите разпоредби на страната и международните и регионалните стандарти за безопасност.

"Въпреки това, дори и в рамките на тези ограничения, продължителният контакт с топли повърхности за дълъг период от време може да причини дискомфорт или нараняване.

"Бъдете разумни, за да избегнете ситуации, в които кожата ви е в контакт с устройство, неговия захранващ адаптер или безжично зарядно устройство, когато то работи или е свързано към източник на захранване за дълъг период от време.

"Например не спете върху устройството, неговия захранващ адаптер или безжичното зарядно устройство, нито ги поставяйте под одеяло, възглавница или тялото си, когато то е свързано към източник на захранване.

"Дръжте своя iPhone, захранващия адаптер и всяко безжично зарядно устройство на добре проветриво място, когато се използват или зареждат".