Чатботът на OpenAI ChatGPT е правил много неща за хора. Сега изглежда, че и запознанствата са добавени към списъка.

Руснак твърди, че изкуственият интелект му е помогнал да се запознае и да напредне в кореспонденцията с настоящата си съпруга. Александър Жадан е споделил дълъг пост в X, където разкрива, че е използвал ChatGPT, за да стартира бот за Tinder, който го е свързал с над 5000 жени в приложението.

Той споделя, че е предложил брак на момичето, с което ChatGPT е разговарял от негово име в продължение на една година.

В публикацията си той разказва, че за да намери единственото момиче, ботът му е съвпаднал и е общувал с 5 239 момичета, с които се е срещнал. По думите му ChatGPT понякога го е поставял в ситуации да има по шест срещи на ден.

Руснакът добавя, че е имал няколко варианта на ChatGPT бот. След като намерил сегашната си годеница Карина, Александър Жадан решил да даде почивка на бота.

"Дадох на ChatGPT информация за това как общувам. В началото имаше проблеми, защото програмата не ме познаваше, тя можеше да напише някаква глупости, но по-късно я обучих до такава степен, че тя започна да общува с момичета като мен", казва Жадан пред РИА Новости.

23-годишният младеж разкрива, че ботът с изкуствен интелект е премахнал лошите съвпадения, "водил светски разговори от негово име", резервирал дати, и накрая дори му помогнал да предложи брак. Той казва, че също така е инсталирал определени филтри, които да му показват жените, с които трябва да продължи да общува на живо.

Той добавя, че е използвал платформата с изкуствен интелект, за да продължи кореспонденцията си с Карина.

"Когато с Карина се срещнахме на живо, аз осъзнах, че е възможно да спра тази система и я преквалифицирах в анализатор на кореспонденцията с Карина", обяснява той и добавя, че невронната мрежа му е казвала къде да отиде с момичето и какво да казва в дадена ситуация.

Според разработчика на софтуера Карина не е била наясно за ролята, която изкуственият интелект играе във връзката им. Тя разбрала за него едва след като подали заявленията си в службата по вписванията. Жадан казва, че сегашната му съпруга "реагирала спокойно", след като разбрала за истината.