Нова актуализация на ChatGPT ще позволи на чатбота да взаимодейства с гласови разговори и да отговаря на изображения. Точно така, изкуственият интелект (AI) ще може да чуе вашите въпроси, да види света около вас и да отговори по съответния начин.

OpenAI, групата с нестопанска цел зад ChatGPT и DALL-E, обяви мултимодалната актуализация, заявявайки, че ще въведе новите функции за глас и изображение към платените абонаментни версии на ChatGPT (наречени Plus и Enterprise ) през следващите две седмици.

ChatGPT става достъпен и за телефони

Не се споменава кога може да бъде добавен към безплатните версии, въпреки че в изявление се каза, че ще бъде направена достъпна за други групи потребители скоро след това. Изглежда, че част от тази актуализация ще бъде подобна на услугите, предоставяни от популярни виртуални асистенти като Siri на Apple и Alexa на Amazon, в които можете да зададете въпрос и тя ще предостави желаната информация. Въпреки това, всеки, който е използвал ChatGPT, може да ви каже, че AI на технологията не е просто стерилна търсачка. Може да идентифицира модели и да предлага творчески решения на сложни проблеми, след което да ги изразява по разговорен начин.

Мъж спечели лотария благодарение на съветите на ChatGPT и стана звезда на TikTok

Новите функции на изображението също могат да донесат друго измерение на тези способности, както OpenAI обяснява: „Направете снимка на забележителност, докато пътувате, и водете разговор на живо за това, което е интересно за нея. Когато сте вкъщи, направете снимки на хладилника и килера си, за да разберете какво има за вечеря (и задайте последващи въпроси за стъпка по стъпка рецепта). След вечеря помогнете на детето си с математическа задача, като направите снимка, оградите задачата и я накарайте да сподели съвети и с двама ви.“

Нов AI, подобен на ChatGPT, е приятел и емоционална подкрепа

OpenAI добави, че тази разработка отваря врати за много креативни и фокусирани върху достъпността приложения. Те обаче добавиха, че това ще донесе и нови рискове, като потенциала за злонамерени участници да се представят за публични личности или да извършват измами.

Така че засега актуализацията ще позволява гласов чат само с AI.

Превод: GlasNews.bg