Electronic Arts публикува видео в Twitter, което потвърди за появяването на Fifa 20 и насочи дата за това. Разбрахме и някои други детайли около заглавието.

На първо място, играта ще е разработена на традиционния Frostbite engine на EA. Ще има версии за PlayStation 4 и Xbox One. Не се споменава излизане на FIFA 20 за конзолата Switch. Причината за това може да е, че играта ще е по-различна от тази на другите платформи, както беше до сега.

Компанията обещава да разкрие повече подробности за играта до броени часове. Това ще е част от обявленията, които ще се случат преди същинското разкриване на E3. Трябва да разберем по нещо за всички задаващи се игри.

Играта ще излезе на 27 септември.

Хората забелязаха различни неща след по-подробен преглед на тийзър трейлъра, с цел да изкопчат още нещо.

Съобщението „the stadium is anywhere”, което се вижда в клипа, е свързано с възможната междуплатформена съвместимост на PS4 и Xbox One. Много хора ще се съгласят, че е време да го получим.

Другият символ, който бе набелязан като подсказка е необикновеният символ “V”. Версията за него предполага, че можем да видим нов режим 5 на 5. Тук обаче има и хора, които смятат, че това просто е заигравка с дизайна на видеото.