По време на презентацията на смартфоните HONOR 20 и HONOR 20 Pro представителите на бранда анонсираха фирмения безжичен модул Super Bluetooth с далечина на връзката до 200 метра. Специалистите на изданието ITHome решиха да проверят това твърдение и тестваха на практика далечината на Bluetooth връзката.

Фирменият чип Huawei Hi1103, съвместим със системата върху чипа Kirin 980 изпълнява няколко функции. Това е не само Bluetooth модул, но и Wi-Fi адаптер, инфрачервен предавател, GPS приемник и дори FM-радио. Неговата работа се подпомага от алгоритми с елементи на изкуствен интелект, които променят параметрите на Bluetooth предавателя при силни шумове.

Според официалните представители на бранда, смартфонът HONOR 20 осигурява възпроизвеждане на музика чрез Bluetooth връзка и с използването на безжичните слушалки BeatsX на разстояние до 244,33 метра. По време на тестовете на HONOR 20 Pro от специалистите на ITHome се оказа, че далечината на връзката е още по-голяма и достига внушителните 265 метра. Устойчивата връзка с безжична колонка се достига на разстояние до 190 метра, а колонката засича сигнала на разстояние до 230,9 метра.

Към днешен ден тази технология за Bluetooth връзка на голямо разстояние се използва само в два смартфона – флагманите HONOR 20 и HONOR 20 Pro. Компанията заяви, че в бъдеще портфолиото смартфони с новия Bluetooth модул Super Bluetooth ще бъде увеличено.