Тази сутрин (наше време) съосновател и основател, генерален директор и притежател на компаниите Tesla и SpaceX Илън Мъск написа в Twitter, че току що е премахнал своя Twitter акаунт. Малко след това неговото име бе заменено от Elon Musk на Daddy DotCom, а вместо аватар е поставен черен кръг.

Да напомним, че потребителите на тази социална мрежа не мога „да изтриват акаунта“. В настройките е възможно само акаунтът да бъде изключен. След деактивирането страницата на потребителя не може да се преглежда, не се показват туитовете и името на потребителя. Но страницата на Илън Мъск ще остане достъпна.

Just deleted my Twitter account

— Daddy DotCom (@elonmusk) June 17, 2019

След деактивирането потребителят има на разположение 30 дни, за да възстанови своя акаунт, ако желае.

Преди да напише съобщението за изтриването на своя Twitter акаунт, Мъск е качил изображение на персонаж от играта Nier: Automata с име 2B, съобщава порталът Kotaku (сега този туит е премахнат). Не е посочен авторът на това изображение, а Мъск отказа да го назове, както го помолиха потребителите.

Съобщенията, които Мъск публикуваше в тази социална мрежа, няколко пъти водиха до сериозни последствия. През месец август 2018 година той написа, че е готов да изкупи всички акции на Tesla при цена $240, за да не му се пречкат комисии, групи от акционери, съставители на рейтинги и т.н. След този туит цената на акциите на Tesla нарасна с 6%, а комисията по ценни книжа на САЩ обвини Мъск в заблуждение на инвеститорите. След това той плати глоба от $20 милиона и напусна поста председател на борда на директорите.