Facebook не споделя с потребителите, когато някой от списъка им с "приятели“ ги блокира или изтрие. Официално няма как да се разбере, но How-to Geek споделя няколко варианта, които могат да ни дадат добра индикация, че даден потребител ни е блокирал.

Един от най-очевидните е, ако сте разговаряли с човека през Messenger и това вече не е възможно. Ако в Messenger има надпис, че потребителят вече не е достъпен и/или името му изчезне и се смени просто с "Потребител на Facebook" или нещо подобно, тогава вариантите са два: въпросният човек ви е блокирал или е деактивирал/изтрил профила си.

Друг вариант е да проверите в списъка си с "приятели“ във Facebook. Ако въпросният потребител липсва в него, това също е индикатор, че ви е блокирал или просто ви е изтрил от своя списък.

Може да проверите като потърсите името на въпросния човек в търсачката. Ако името се появи в резултатите, то тогава човекът просто ви е "разприятелил“. В случай, че името не се показва, вариантите са, че профилът  е бил деактивиран, изтрит или ви е блокирал.