В наши дни AI моделите правят хиляди долари от снимките си всеки месец. Такъв е случаят с Лили Рейн, която печели почти 20 000 долара на месец в платформата Fanvue. 

Изглежда, че изкуственият интелект вече се използва за всичко - от планиране на сватби до просто съветване на двойки как да прекарат вечерта си. Въпреки това, една от най-големите индустрии, които AI изглежда доминира, е света на моделирането, където компютърно генерираните красавици печелят хиляди долари на месец. Това се отнася и за 19-годишната красавица Лили Рейн.

Благодарение на атрактивните си снимки, създадени с помощта на цифрови технологии, момичето печели почти 20 хиляди долара на месец в платформата Fanvue. И според експерти тази цифра само ще расте. За разлика от обикновените модели, които трябва да управляват своите графици, планове за пътуване, прическа, грим и гардероб, създателят на Лили може да прави нови снимки на екзотични места при поискване, пише Daily Star.

„През последната година Fanvue отбеляза бърз ръст в броя на създателите на AI, много от които намират нови начини за създаване на иновативно съдържание. Създателите на AI представляват 15% от приходите на Fanvue през ноември – ръст от 100% спрямо предходния месец – и растежът не се забавя „Лили е ярък пример за творец, който запълва празнина в пространството на пътуващите инфлуенсъри“, каза Уил Монанж, главен изпълнителен директор и основател на Fanvue.

Лили Рейн, модел, създаден от AI, модел, пари, AI в модата, виртуална красота, пътуване, екзотични места, доходЦял екран
AI моделът струва по-малко от истинска жена Снимка: Лили Рейн/Fanvue

Той добави, че предимството на такъв модел е, че може да създава идилични, живописни снимки без дълги пътувания и допълнителни пътни разходи, както и да използва различни сезони, за да привлече своята публика.

„Използването на сезони и модни пътувания за създаване на съдържание и осигуряване на приходи от него е голям бизнес. Лили може да изглежда като Кардашиян, наслаждавайки се на ежегодното си ски пътуване до най-добрите планински курорти, които парите могат да купят“, добави създателят на модела.