26-годишната американка Сири Прайс беше принудена да смени името си на Сиз Прайс, след като все повече нейни приятели се обзаведоха с телефони на Apple, оборудвани с гласовия асистент Siri. 

Apple се опита да избере необичайно име за своя гласов асистент, но все още има хора, чиито родители са ги кръстили по този начин. Оказва се, че името на това момиче е много популярно в Единбург (Шотландия) и означава „красива жена, която води към победа“.

Естествено, колкото повече собственици на iPhone сред познатите на Siri Price, толкова повече забавни и неудобни моменти се появяват. The Sun разказва подробности за тази любопитна история. При обаждане на приятел по име или на обществени места се активира гласовият асистент Siri. И ако в самото начало този проблем възниквал само при поздравяване на Сири Прайс (за да активирате гласовия асистент, трябва да кажете Hello, Siri), то с новите актуализации сега самото име Siri активира тази функция.

Siri Price, Cees PriceЦял екран
Siri Price трябваше да промени името си на Siz Снимка: Instagram

Сири Прайс казва, че докато работела във фитнеса, трябвало да поздравява клиентите много бързо, защото ако закъснеела, те започвали да й викат „Хай, Сири“ и започвало общото забавление – гласовите асистенти със същото име се активирали на техните смартфони.

Това било половината беда. В крайна сметка сега, с новата актуализация, когато просто трябва да споменете Siri, за да активирате асистента, приятелите или семейството на момичето не могат да я наричат ​​по име. В резултат на това момичето промени името си на Сиз и се надява, че никой няма да нарича друг гласов асистент с това име.

Цял екран
Siz (по-рано Siri) Price също използва iPhone Снимка: Instagram

"Сигурен съм, че много жени носят това популярно име в Единбург. Мога да си представя колко им е трудно", казва настоящата Сиз Прайс.

Между другото Google постъпи по-мъдро. За да активирате неговия гласов асистент на Android, трябва да кажете „OK, Google“. Първо, трябва да произнесете рядка комбинация от думи заедно, и второ, малко вероятно е някой да кръсти детето си на корпорация.

Превод: GlasNews