Имате нужда от нов телефон, но е трудно да изберете подходящия на този така пренаситен пазар? iPhone, Samsung, Huawei… и какви ли още не марки, всяка от които претендира за качество. Коя обаче е най-добрата?

Времето да си купите нов телефон е точно сега. Технологиите се развиват с огромна скорост а водещите компании непрестанно се надпреварват в иновациите - блестяща камера, издръжлива батерия, страхотен дизайн, добра операционна система… Има достатъчно много избор, а това оказва се затруднява потребителите още повече.

#1 OnePlus 7 Pro - най-добрият по всички параграфи

Резултат с изображение за OnePlus 7 Pro

Оказва се, най-добрият телефон на пазара в момента е последният модел на OnePlus - 7 Pro. Това е най-големият по размери телефон с AMOLED дисплей. Работи на 90 Hz, сравнено с 60Hz на конкуренцията, а това прави всичко много по гладко.

“Силата е в скоростта”. Общо взето това е мотото, на което залага OnePlus 7 Pro. Това е най-бързият телефон на пазара в момента. Работи с операционната система Android 9 Pie. Притежава 6 GB RAM и още 128GB памет. Дори скенерът за пръстов отпечатък побеждава доскорошния лидер Huawei P30 Pro.

А камерата… камерата наистина е впечатляваща със своите 48 мегапиксела.

#2 iPhone XS - най-добрият iOS

Не можем да минем без безспорно страхотните продукти на Apple. Стийв Джобс си е свършил работата безупречно и името на компанията продължава да е едно от основните на пазара.

Моделът не е най-големият или най-скъпият, но пък съчетава 5.8 инчов дисплей, изящен корпус и безупречна работа. Освен всичко, лицевото разпознаване на Apple продължава да бъде най-добрата в бизнеса.

Предимствата несъмнено са много, като се започне от камерата, мине се през процесора и се стигне до факта, че потребителите ще имат възможност да се възползват от множество софтуерни ъпдейти.

Недостатъкът е… цената и животът на батерията. Моделите на iPhone несъмнено са доста скъпи (според някои дори неаргументирано много). Но пък по-голямата част от потребителите са категорични - всичко отговаря на качеството.

#3 Samsung Galaxy S10 - най-добрият компактен Andorid

Резултат с изображение за Samsung Galaxy S10

Златната среда между широк и хубав екран и компактен размер, който се побира в джоба на панталоните е моделът на Samsung - Galaxy S10.

6.10 инчов AMOLED дисплей и заоблени ъгли правят телефона изключително компактен. Освен всичко, смартфонът е изключително лек. Сензорът за пръстов отпечатък не е най-бързият на пазара, но пък работи достатъчно добре.

Операционната система Android 9 Pie го прави лесен за ползване и изключително функционален.

#4 Huawei P30 Pro - най-добрата камера

Резултат с изображение за Huawei P30 Pro

Няма място за спор и конкуренция. Най-добрата камера несъмнено е поставена на шедьовърът на Huawei P30 Pro. Обявен е и за най-добър смартфон на годината по време на наградите EISA. EISA нарече възможностите на P30 Pro за снимане при ниска осветеност “най-добрите, на които един смартфон е способен в момента”.

Huawei P30 Pro действително издига мобилната фотография на изцяло ново ниво с помощта на своя иновативен SuperSPectrum сензор, оптичния SuperZoom обектив, новата Time of Flight (ToF) камера на Huawei и усъвършенствания оптичен AI стабилизатор на изображението.