В уеб пространството отдавна се носят слухове за предстоящо обновяване електромобилите на Tesla, а сега Like Tesla публикува вътрешна информация за плановете на автомобилния производител. Представянето на следващото поколение електромобили Model S и Model X ще даде възможност на автомобилната компания на Илън Мъск да се откъсне от конкуренцията, която започна да догонва Tesla.

Според тази информация, новото поколение на седана Tesla Model S и кросоувъра Tesla Model X ще има нова платформа с три електродвигателя. Единият ще бъде поставен на предната ос, а останалите два – на задната. Интериорът и екстериорът ще бъдат обновени в минималистичния стил на новия Tesla Model 3.

Новият акумулаторен блок използва батерии тип 2170 и по-ефективно охлаждане. Новото охлаждане е необходимо, за да могат да се използват новите зарядни станции Superchargers V3 с мощност 250 KW. Пробегът ще нарасне до 640 км (400 мили), като седанът ще има малко по-голям пробег, защото е по-лек.

Очаква се масовото производство на следващото поколение електрически автомобили Model S и Model X да започне през месец септември тази година. Производството и на двата електромобила ще се осъществява с помощта на една поточна линия (сега се използват две различни). По този начин ще се освободят производствени мощности за новия компактен електрически кросоувър Tesla Model Y.