Мистерията на НЛО все още не е разгадана, но ученият от Харвардския университет Ави Льоб, който вярва, че не сме сами във Вселената, предполага, че извънземните може да се движат през допълнителни измерения, които физиците от ЦЕРН се опитват да открият.

Както знаете, в Големия адронен колайдер, който е най-големият ускорител на частици в света, физиците сблъскват елементарни частици почти със скоростта на светлината, за да пресъздадат условията на Големия взрив. По този начин могат да бъдат открити допълнителни измерения, които могат да разкрият как се е формирала нашата Вселена.

Физикът Ави Льоб предполага, че извънземните цивилизации може да са постигнали такъв технологичен прогрес, че да са измислили технология за пътуване в космоса, използвайки допълнителни измерения, пише Daily Mail.

Физикът вярва, че извънземните използват квантовата гравитация, за да се движат през скрити измерения в космоса и могат да бъдат открити в Големия адронен колайдер. Учените от CERN се опитват да открият 6 допълнителни пространствени измерения и търсят частици, които да докажат съществуването им.

Големият адронен колайдерЦял екран
В Големия адронен колайдер, който е най-големият ускорител на частици в света, физиците сблъскват елементарни частици почти със скоростта на светлината, за да пресъздадат условията на Големия взрив Снимка: CERN

Според Льоб преди 100 години учените са открили квантовата механика и всички най-сложни съвременни технологии се основават на нейното разбиране. Но в съвременната физика все още има много мистерии, които предстои да бъдат разрешени. През последните десетилетия физиците се опитват да комбинират квантовата механика и гравитацията, за да изведат теорията за квантовата гравитация.

 
Превод: GlasNews