Мъж е осъден за убийство в случай свързан с наркотици и грабеж в Лас Вегас. Подозренията за него се появяват, защото приятел на жертвата е решил да провери и запази съобщение в Snapchat.

Журито е обявило престъпникът за виновен преди няколко дни. Той е на 25 години и се казва Montrell Russum. Жертвата е друг 25-годишен мъж – Martell Williams. Наистина е впечатляващо как един Snapchat е разликата между престъпник на свобода и осъден за убийство, грабеж и заговор.

Williams е намерен в безпомощно състояние от своя приятел Brandon Boisclar. Той веднага се зачудил с кой е контактувал последно Martell. Поглежда в телефона му и запазва съобщение от Snapchat. В последствие разследващите ползват снимката, за да идентифицират Russum, предават от Las Vegas Review-Journal.

Добре е, че младежът се е сетил да направи снимката на момента, защото обикновено съобщенията на платформата са видими само за кратък период от време.

В последствие детективите са използвали информация от мобилните клетки и са успели да идентифицират още двама заподозрени, които чакат делата си в момента.

Забележително е колко много „знаят“ телефоните и компютрите ни за нас като собственици. Тази база данни може да се използва за злоупотреба от недоброжелател, но ето един случай, в който технологиите помагат за разкриването на голямо престъпление.