Откакто Facebook предлага възможност за излъчване на живо, редица компании и правителствени организации увеличават аудиторията си, излъчвайки пресконференциите си на живо във Facebook

Така направили и представителите на Пакистанската провинция Khyber Pakhtunkhwa в петък, решавайки да излъчат изявлението на регионалния министър Shaukat Yousafzai на живо.

Може би никой по света, освен стотината гледащи живото предаване, нямаше да разберат за това събитие, ако операторът не беше оставил пуснат без да иска „котешкия филтър“.

Както може би знаете, ако сте използвали някога включването „на живо“ през Facebook, за потребителите има оставени множество забавни филтри, с които те могат да правят излъчванията си по-интригуващи и весели. Напълно неприемливо обаче за политическа конференция.

Операторът забравил филтъра и не го изключил по време на цялата конференция. В това време видеото се разпространява буквално в цял свят и заваляват редица коментари, без първоначално никой да забележи.  Новината стига дори до репортера на AFP, който я споделя в Twitter, но минути след края  на конференцията видеото е изтрито. Снимките обаче остават. Както и множеството туитове на хора, видели шоуто на живо.

1 от 7

От партията, управляваща този регион в Пакистан публикуваха и специално извинение, обяснявайки, че пускането на филтъра е случайно, плод на човешка грешка и всички мерки това да не се случи отново за вече взети.

При всички положения обаче случилото се е добър повод да си припомни, че не е лошо понякога да не вземаме нещата твърде насериозно, а винаги да търсим веселата страна.