Мъж, за когото се твърди, че държи мобилен телефон до ухото си, беше видян на зловеща снимка от 30-те години на миналия век, което кара теоретиците на конспирацията да вярват, че пътуването във времето е реално. 

От няколко години в интернет се разпространява снимка на градски площад в САЩ, която според теоретиците на конспирацията доказва, че „пътешествениците във времето“ наистина съществуват, припомня The Mirror. Черно-бялата снимка улавя оживена улица в Ню Йорк с търговци и местни жители, занимаващи се с ежедневния си бизнес. Смята се, че е направена от американски фотограф на Union Square в Бруклин през 1936 г.

Потребителите на социалните медии обаче смятат, че са забелязали нещо необичайно за епохата.

Според много теоретици на конспирацията мъжът на преден план на снимката изглежда държи до ухото си устройство, което много прилича на мобилен телефон. За тях това означава, че човек, който е облечен по същия начин като останалите пешеходци, е „пътешественик във времето“.

Пътешественик във времето, площад в САЩ, моментна снимка от 30-те години на миналия век, пътешественик във времето, теория на конспирацията, социални мрежи, мобилен телефон,Цял екран
Твърди се, че мъжът държи в ръцете си мобилен телефон Снимка: Brooklyn Museum Collection

Други потребители на социалните мрежи обаче изразиха мнение, че мъжът може да е притискал нещо друго към ухото си или просто да е искал да се почеше по главата.

Това не е първият път, когато мобилен телефон е забелязан на снимка, предхождаща изобретяването на преносимото устройство. Затова внимателните потребители на социалните мрежи са убедени, че на друга снимка от 40-те години виждат „пътешественик във времето“.

В центъра на снимката може ясно да се види мъж в опърпан кафяв костюм, който гледа в нещо, което изглежда като мобилен телефон. Около него има десетки хора, които се припичат в последните лъчи на лятото на Towan Beach през септември 1943 г. Снимката е публикувана онлайн от Стюарт Хъмфрис. След публикуването на снимката в X (Twitter), много потребители започнаха да насочват вниманието си към мъжа, за когото се твърди, че са забелязали мобилен телефон в ръцете му.

„Добър улов. Очевидно човекът на снимката е пътуващ във времето турист, който проверява мобилното си устройство. Най-накрая има доказателство, че пътуването във времето е реално. Сега виждаме неща на стари снимки, които преди сме пропускали, но сега знаем, че са телефони, защото ги имаме“, написа д-р Кевин Пърсел под снимката.