Специалистите смятат, че мястото, което "привлича" НЛО, е осмият по големина американски щат - Мериленд. Именно тук жители на различни градове са наблюдавали необясними явления в небето 1923 пъти от 1995 г. насам.

Жителите на Мериленд са видели голям брой НЛО с различни форми и размери само през последните няколко години. Според експерти НЛО е наблюдавано за първи път в небето над този щат още през 1946 г., но това стана известно едва преди 6 години.

В продължение на няколко десетилетия Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) многократно е заявявала, че хората, които видят НЛО в небето, не трябва да тормозят организацията с тези доклади, а вместо това трябва да докладват за тези явления на доброволците от Националния център за докладване на НЛО (нетърговска организация с печалба в САЩ), пише Daily Mail.
НЛОЦял екран
В град Балтимор жителите видяха 10 „ярки сини светлини, някои от които образуваха триъгълник“. Снимка: Daily Mail

Но от лятото на 2023 г. консултативната група за НЛО на НАСА препоръча FAA да приема и записва такива доклади. Факт е, че учените от НАСА b и експертите от Пентагона започнаха да приемат случаите на НЛО по-сериозно и активно изучават тези явления.

В същото време ръководителят на Националния център за докладване на НЛО Питър Дейвънпорт каза, че неговата организация напоследък е получила повече съобщения за наблюдения на НЛО, отколкото преди година. Тези съобщения идват от различни части на Съединените щати, но според експерта само в щата Мериленд през тази година хората са наблюдавали голям брой НЛО и като цяло за последните 28 години са се натрупали 1923 такива съобщения. Т.е. този щат може да е мястото, където неидентифицирани летящи обекти най-често се наблюдават от хора.

Дейвънпорт каза, че е доволен, че хората съобщават за НЛО и че правителството на САЩ и НАСА приемат феномена по-сериозно.

НЛОЦял екран
В град Перивил за минута местните жители наблюдават ниско летящ „черен триъгълник с плоско дъно, който издава тих шумолещ звук“. Снимка: Daily Mail

Най-известните наблюдения на НЛО в Мериленд в последно време

На 7 ноември 2022 г. в Роквил местните жители видяха това, което описаха като „класическа летяща чиния с черна маркировка отпред“. Този обект летеше бавно в небето и не оставяше следи след себе си. Хората наблюдаваха НЛО само няколко минути, след което „летящата чиния“ изведнъж изчезна.

НЛОЦял екран
В Роквил местните видяха това, което нарекоха „класическа летяща чиния с черна маркировка отпред“. Снимка: Daily Mail

На 19 март 2023 г. в град Перивил за минута местните жители наблюдават ниско летящ „черен триъгълник с плоско дъно, който издава тих шумолещ звук“. Това НЛО се движеше бавно и на черния фон на обекта постоянно се виждаха зелени светещи точки.

На 4 юли 2023 г. в град Брунсуик в небето бяха забелязани мигащи светлини, които сякаш бяха свързани една с друга и се рееха заедно в небето. Те се движеха по небето бързо и синхронно, като НЛО не издаваха никакви звуци и не оставяха никакви следи. Местните жители са сигурни, че това определено не са самолети или дронове.

На 5 август 2023 г. в град Балтимор жителите видяха 10 „ярки сини светлини, някои от които образуваха триъгълник“. Тези НЛО също се движеха много бавно в небето, но изчезнаха след около 30 секунди.

Превод: GlasNews